Discgolf

Wie combineert techniek en slimheid het beste? Discgolf is een combinatie van golf en frisbeeën. Je probeert in zo min mogelijk worpen met de frisbee de volledige hole af te leggen. De hole is aangegeven met een startpunt wat eindigt bij een basket dat bestaat uit een stalen mand met kettingen. Wanneer de locatie het toe laat kun je onderweg ook diverse obstakels tegenkomen die de hole beduidend moeilijker maken. Als een hole is afgelegd, mag je naar de volgende hole totdat alle holes voltooid zijn.

Foto discgolf

Hoe werkt Discgolf

Bij Discgolf speel je in minimaal twee teams tegen elkaar. Je probeert de frisbee in zo min mogelijk worpen in de basket te krijgen. Bij grote groepen aan deelnemers kan er op verschillende holes gestart worden en kan het aantal holes uitgebreid worden. Alles wordt begeleid door een activiteitenbegeleider vanuit Het Boshuis om alles in goede banen te laten leiden zodat jullie optimaal kunnen genieten van het spel.

Kledingadvies

Kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen

Locatie

De activiteit is op elke buitenlocatie te spelen met ieder type ondergrond op een ruime afstand van huizen en auto’s.  Het speelveld afhankelijk van het aantal deelnemers dient, ervan uitgaande 8 holes te gebruiken een lengte te hebben van 300 meter.

Duur activiteit: 75 –  90 minuten (langer mogelijk)
Aantal personen: vanaf 10 personen
Minimale leeftijd: vanaf 14 jaar

Foto discgolf basket