Handboogtag

Wie heeft de beste hand oog coördinatie en behendigheid? Handboogtag is een leuke variatie op het aloude trefbal / paintball. Doordat het geen verf achterlaat is het spel bijna overal te spelen. Echter is de spanning en behendigheid van uitermate belang maar zal je er zonder blauwe plekken en pijnlijke treffers van afkomen. Dit wordt voorkomen door maskers en speciaal gemaakte handbogen en “safe arrows”. Ook zullen er obstakels worden neergezet om het spel nog mooier te maken. Voor zowel jong als oud is dit een fantastische spel om te spelen en is een hoge hartslag van de spanning gegarandeerd. De gedachten van een strijd uit de oertijd met een modern tintje wordt hierbij gewaarborgd.

Hoe werkt Handboogtag

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt het spel 9 tegen 9 gespeeld. Bij grote getalen in deelnemers kan het spel ook in toernooi vorm worden gespeeld. Het doel van het spel is om 5 schijven zo snel mogelijk uit de target te schieten bij de tegenpartij. Daarnaast kun je ook de tegenstanders uit het spel schieten. Alles wordt begeleid door een activiteitenbegeleider vanuit Het Boshuis om alles in goede banen te laten leiden zodat jullie optimaal kunnen genieten van het spel.

Kledingadvies

Sportieve kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen.

Locatie

De activiteit is binnen in een gymzaal en buiten op zowel gras of een andere harde ondergrond te spelen. Het speelveld afhankelijk van het aantal deelnemers dient minimaal een oppervlakte te hebben van 18 x 30 meter.

Duur activiteit: 75 –  90 minuten (langer mogelijk)
Aantal personen: vanaf 10 personen
Minimale leeftijd: vanaf 16 jaar