Boogschieten  (prijs op aanvraag)

Boogschieten is een eeuwenoude manier van jagen. Tegenwoordig een veel geboekt event waarbij richtingsgevoel, focus, en een vaste hand het verschil kunnen maken. Een wedstrijd boogschieten tegen je collega’s, vrienden of familie.

De instructeurs leren de deelnemers de basis van het boogschieten. Hoe om te gaan met de boog. En wanneer iedereen de smaak te pakken heeft, zullen de teams het tegen elkaar gaan opnemen. Welk team kan het beste met de druk omgaan? Uiteraard waken de instructeurs over de veiligheid.

Blaaspijpschieten.

In “de rust” van het boogschieten bieden wij de mogelijkheid om ballonnen kapot te knallen met een blaaspijp. Misschien een deja vu. Zelf de pijltjes draaien en dan in de blaaspijp en mikken maar. Het papier van het tijdschrift zoals de Donald Duck waren hier heel geschikt voor.

Beleef nog een keer dat gevoel. En je zult merken dat het nog evenveel plezier maakt als vroeger.

Pub quiz (prijs op aanvraag)

Een pub quiz met vrienden, families of collega’s? Lijkt ons een heel leuk idee. Is jou team de andere teams te slim af? Een beetje bluf hoort er zeker blij. Opscheppen is een belangrijke tactiek bij de pub quiz. Misschien worden de concurrenten wel een beetje zenuwachtig. Of maakt het opschepperige gedrag de andere teams alleen maar strijdvaardiger en daardoor sterker.

Let op, een pub quiz heeft niets te maken met IQ maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord te geven op “weetjes” uit het geheugen naar boven te laten komen.

Er worden 7-8 rondes gespeeld van ieder 10 vragen die in teamverband beantwoord gaan worden. In de pauze tussen een ronde hebben we ook nog even tijd voor een ronde “petje op petje af”.

De vragen worden gesteld door de quizmaster. Die zeker gebruik zal maken van beeld en geluid. Maar er zullen ook doe-opdrachten tussen zitten. De onderwerpen zijn heel uitlopend, voor ieder wat wilt. Speelt u de pub quiz met collega’s, als reünie of is de reden een vrijgezellenfeest, wij zorgen voor maatwerk door een ronde helemaal betrekking te laten hebben op het thema. Dit alles in samenspraak met u. Echt maatwerk dus.

De Highland Games (prijs op aanvraag)

De huidige Highland Games zijn een voortzetting van de traditionele clanspelen uit de Hooglanden van Schotland. In de 18e eeuw, lange tijd verboden door de Engelsen. De doedelzak en het dragen van een kilt waren toen eveneens verboden. Gelukkig mag en kan dat nu allemaal weer vanaf ongeveer 1781.

Onder leiding van professionele begeleiders gaan teams de strijd aan met elkaar. Maar niet voordat iedere deelnemer een Kilt aan heeft getrokken en een schotse baret op heeft gezet. Let op bij deze Highland Games gaat het niet alleen om kracht maar zeker ook om behendigheid en samenwerking. Wil jij op een sportieve manier de strijd aangaan met elkaar? En mag dat dan met een knipoog? Van harte welkom bij onze versie van de Highland Games.

Je kunt zelf een pakket samenstellen bestaande uit 6 games. Natuurlijk zijn meer games een optie.  Maar het minimale aantal zijn 6 games. Op deze wijze kunnen wij maatwerk voor u leveren. Wilt meer games in uw pakket die gebaseerd zijn op samenwerken, of juist op behendigheid in plaats van kracht. Aan u de keuze.

Games waaruit u de keuze kunt maken:

 1. Zaag de smalste schuif. Met een handboogzaag proberen om de smalste schuif van een stam te zagen. Het gaat hier niet om hoe snel, maar hoe nauwkeurig er gezaagd wordt.
 2. Touwtrekken ( Tug of war)
 3. Autoband werpen (wheel trowing).
 4. Spelen op een originele doedelzak. Wie krijgt de mooiste noten uit dit traditionele Schotse instrument?
 5. Hoefijzer werpen.
 6. Armpje drukken.
 7. Boogschieten en/of blaaspijpschieten.
 8. Boomstam werpen ( caber tossing) Een boomstam van ongeveer 2 meter leunt op beide handen tegen je schouder om in een vloeiende beweging naar voren gegooid te worden.
 9. Tractorband flippen.
 10. Wie scoort de meeste punten bij het golfen. Golf is zo’n 500 jaar geleden voor het eerste gespeeld in….. Schotland. Hoort dus zeker bij de traditionele games.
 11. Twee tegen twee in de bubbel bal een parkoers afleggen. Jammer dat de route steeds smaller wordt.
 12. Hierbij zien we deelnemers echt tot het uiterste gaan om maar zo lang mogelijk te blijven hangen.