GPS citygames

Wie is de spelletjes magnaat van de groep? Bij City games heb je keuze uit verschillende interactieve real life spellen. Samen met je team ga je de straat op. Strategie en samenwerking zijn hierbij nodig om het spel te winnen. City Games zijn geschikt voor jong en oud!

Mogelijke spellen

De spelers worden in teams ingedeeld. Elk team krijgt een tablet mee van de organisatie. Samen met je team ga je de straat op om het spel te spelen en natuurlijk te winnen. City Games wordt begeleid door een activiteitenbegeleider van Het Boshuis.

Sherlock

De stad is in rep en roer als de politie het levenloze lichaam van een jonge vrouw uit het water takelt. Wie heeft deze brute moord op zijn geweten? De omwonenden verkeren in shock, de dader is spoorloos verdwenen en het rechercheteam tast in het duister. Hoog tijd om een detective met een onberispelijke reputatie in de arm te nemen… Jou dus!

Als een ware Sherlock combineer je logica en inlevingsvermogen met veldwerk om de voorafgaande gebeurtenissen te reconstrueren en zo het moordmysterie op te lossen. Speur door de stad naar aanwijzingen over het moordwapen. Win het vertrouwen van getuigen, want die hebben vaak waardevolle informatie over het uiterlijk van de dader. En, last but not least, leg je al je ingevingen direct vast op de gevoelige plaat of je loopt het risico dat een andere detective met de eer gaat strijken. Ben je erachter waar de moord is gepleegd? Even een fotootje! Weet je ook hoe? Foto!

Vergeet misdaadromans, CSI en Cluedo. In deze meeslepende Sherlock-citygame steek je de handen uit de mouwen. Een eersteklas breinbreker!

Uitleg spel

Vind de aanwijzingen en getuigen die verspreid zijn over de stad. Via het toestel kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zijn ze in de buurt, dan kun je via het toestel ze proberen af te luisteren om zo een aanwijzing van ze te ontfutselen. Zo strijd je om degene te zijn die als eerste alle aanwijzingen juist heeft. Weet je de voornaam of achternaam van de moordenaar, of weet je welk wapen hij heeft gebruikt? Ren dan zo snel mogelijk naar een van de virtuele politiebureaus op de kaart. Degene die als eerste één van de eigenschappen van de moordenaar juist heeft, krijgt extra bonuspunten!

Kledingadvies

Kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen.

Shootout

Je hart klopt in je keel terwijl het zweet langs je voorhoofd loopt. Je hebt een kluis gekraakt en zoveel geld weten te bemachtigen dat je de rijkste gangster van de stad bent. In je gedachten waan je je koning, totdat… Je bent gespot! De politie sluit je langzaam in en plots sta je met het pistool tegen je voorhoofd van een rivaliserende gangster. Is het tijd om te rennen? Of pak je jouw pistool en schiet je jezelf een weg naar buiten? Dit klinkt als een scene uit een nieuwe Quentin Tarantino-film. Maar dat is het niet! Dit is Shootout, de game waarin bewapende bendes strijden om de macht over de stad. In Shootout neem je het op tegen je vrienden, familie of collega’s en zul je erachter komen wie zich “koning” van de stad mag noemen. En je weet dat een crimineel alles zal doen om deze titel te bemachtigen. Plunder kluizen, schuil achter auto’s en blaas gepantserde geldwagens op met je bazooka. Ka-ching! Doe wat nodig is om je portemonnee zo gevuld mogelijk te maken. Maar vergeet niet: Kijk altijd over je schouder, want wie weet sta je zo oog in oog met een rivaal!

Plunder, vlucht en schiet in Shootout!

Uitleg spel

Vind de te kraken kluizen, banken en gepantserde wagens die over de kaart zijn verspreid. Via het toestel kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zijn ze in de buurt, dan kun je via het toestel proberen op ze te schieten. Als je ze raakt, kan de geraakte groep een minuut lang niets doen! Zo strijd je om de hoogste score en dus het meeste geld! Maar pas op dat de (virtuele) politie je niet te pakken krijgt!

Locatie

De activiteit is buiten te spelen in een stad of dorp.

Duur activiteit: 75 –  90 minuten (langer mogelijk)
Aantal personen: vanaf 10 personen
Minimale leeftijd: vanaf 14 jaar